Is jouw groepenkast aan vervanging toe?

Is jouw groepenkast aan vervanging toe?

Het is het kloppende hart van al je elektra in huis: de groepenkast, ook wel meterkast of stoppenkast genoemd. Een onderdeel van je huis waar je zeker wel wat aandacht aan mag besteden! Een slecht onderhouden groepenkast brengt namelijk gevaren met zich mee; er bestaat de kans dat je elektronica in huis meer vermogen vraagt dan je groepenkast kan leveren. Sommige groepenkasten zijn zelfs zo oud dat ze bijvoorbeeld geen aardlekschakelaar bevatten. Levensgevaarlijk! Is jouw groepenkast nog up-to-date, is hij aan de nodige aanpassingen toe, of moet hij zelfs compleet vervangen worden? Je ontdekt het in deze blog!

Redenen om je meterkast te vervangen

Waarom zou je er überhaupt over nadenken om je groepenkast te vervangen? Nou, zeker als je een wat ouder huis betrekt, is het de moeite waard om je meterkast eens goed te inspecteren. Dikke kans dat je verouderde elektra aantreft! En dat kan vervelende problemen met zich meebrengen. Zo kan het zijn dat je groepenkast niet beveiligd is naar moderne standaarden, of sluit het geleverde vermogen niet meer aan op alle apparatuur die je tegenwoordig in huis aantreft.

Wanneer is het echt tijd om je meterkast te vervangen?
 • Als het vermogen van je elektrische apparaten niet meer ondersteund wordt
 • Als de elektra in je meterkast zichtbaar verouderd is
 • Als je een krachtgroep toe wil voegen
 • Als je de meterkast wilt verplaatsen.

Compleet vervangen of uitbreiden?

Is je groepenkast nog in prima staat, maar merk je dat het aantal groepen niet toereikend is? Of zitten er bijvoorbeeld te veel zware apparaten op één groep? Dan kun je er ook voor kiezen om nieuwe groepen toe te voegen aan de bestaande meterkast. Als die dat qua opzet toelaat, tenminste! Is er geen ruimte meer om uit te breiden, dan wordt het toch tijd om je groepenkast te vervangen door eentje die meer vermogen aankan.

Ook als je apparaten aan je huishouden toevoegt die krachtstroom nodig hebben, zoals een warmtepomp, een jacuzzi of een oplaadpunt voor je elektrische auto, dan is het soms nodig om je groepenkast te vervangen. Een krachtgroep kan je namelijk alleen maar plaatsen in een zogenaamde 3-fase groepenkast.

Welk merk kies je?

Als je niet thuis bent in de wereld van elektra, dan is het ingewikkeld om het juiste merk te kiezen voor je nieuwe groepenkast. Waar let je op, en wat zijn nou echt merken waar je op kan bouwen? Wil je gaan voor een gerenommeerd merk met Nederlandse roots dat al sinds de jaren topproducten op het gebied van elektra maakt, kies dan voor een groepenkast van ABB HAF. Al hun groepenkasten zijn voorzien van het KEMA-KEUR keurmerk en voldoen dus aan de hoogste veiligheidseisen. Bij Elektro-kopen.nl vind je het volledige assortiment van ABB HAF online; makkelijk online bestellen tegen de scherpste prijzen!

Bekijk ABB HAF groepenkasten bij Elektro-kopen.nl

Je nieuwe groepenkast slim inrichten

Voor je jouw nieuwe groepenkast gaat bestellen, is het slim om goed na te denken over de inrichting ervan. Je wil natuurlijk dat je nieuwe meterkast vanaf dag 1 perfect aansluit op de stroomvraag in huis, en dat hij ook berekend is op de toekomst! Bereken dus goed het vermogen van de verschillende apparaten in huis, en verdeel ze slim over de groepen in je meterkast. En weet je niet goed waar je op moet letten? Neem dan een erkend elektricien in de arm die je hiermee kan helpen. Vragen die om de hoek komen bij het inrichten van je meterkast, zijn:

 • Hoeveel groepen zijn er nodig om de apparatuur in huis optimaal te laten werken?
 • Is een 1-fase groepenkast voldoende of ga je voor een 3-fase model?
 • Hoeveel aardlekschakelaars heb je vervolgens nodig, en hoe verdeel je de groepen hieronder?
 • Zijn er speciale onderdelen die je wil toevoegen, zoals een krachtstroomgroep of een beltrafo?

Je groepenkast aan laten sluiten

Een groepenkast aansluiten is niet iets wat iedere thuisklusser zomaar zelf kan doen. Daar zul je een professionele elektricien voor moeten inhuren! Zo’n specialist kan de stroom van de verdeelkast afhalen, en ervoor zorgen dat je nieuwe groepenkast vakkundig aangesloten wordt. Daarmee voorkom je gevaarlijke situaties, tijdens de installatie en in de toekomst. Bijkomend voordeel is dat de elektricien mee kan kijken naar de inrichting van de groepenkast: zo weet je zeker dat die 100% veilig in elkaar steekt!

Een lifesizer van karton: eindelijk op de foto met jouw held

Een lifesizer van karton: eindelijk op de foto met jouw held

Binnenkort een evenement, zoals een beurs, een bruiloft of een themafeest? Steel dan de show qua decoratie en leuk de boel op met levensgrote cutouts van karton! Een unieke manier om alle bezoekers aan het lachen te maken – of misschien wel te laten schrikken! Iedereen kan op de foto met zijn of haar held en je hebt direct de aandacht van iedere bezoeker. Kartonnen cutouts kunnen tegenwoordig zo realistisch gemaakt worden dat je twee keer met je ogen zult moeten knipperen – staat daar nou een bord of een echt persoon?

Offline en online marketing tot de max

Host je wel eens een marketing event, dan zul je dit als geen ander weten: de mix tussen online én offline marketing vormt de absolute sweetspot voor de promotie van jouw merk. Natuurlijk wil je online zichtbaar zijn, maar hoe leuk is het als echte bezoekers zichzelf online laten zien met een cutout die mede mogelijk gemaakt wordt door jouw merk? Offline vormt een lifesizer dus een leuke gimmick, maar koppel je er een online winactie aan, dan zul je ook online zorgen voor zichtbaarheid van deze stunt!

Het perfecte cadeau voor een groot fan

Natuurlijk is een lifesizer niet alleen maar in te zetten voor commercieel gebruik. Want als een persoonlijk cadeau zijn ze minstens zo leuk! Verras een vriend, familielid of collega eens met een levensgrote cutout van hun idool. Bijvoorbeeld met hun verjaardag of met een jubileum: hilarische foto’s gegarandeerd! De jarige of jubilaris mag de cutout van zijn of haar held daarna natuurlijk mee naar huis nemen en kan nog maanden, jaren van dit leuke cadeau genieten!

Makkelijk vervoeren en hergebruiken

Een voordeel van kartonnen lifesizers is dat ze licht van gewicht en makkelijk op te bouwen zijn. Een staander erachter, en klaar is kees! Kies je voor kwalitatief golfkarton, dan kun je grotere displays ook eenvoudig dubbelklappen: makkelijk als je ze wil vervoeren en nog eens wil gebruiken! Daarnaast is karton eenvoudig gedetailleerd te bedrukken: een hoge kwaliteit print zal de levensechtheid van je cutout alleen maar ten goede komen.

 • Simpel montagesysteem
 • Eenvoudig meenemen en verplaatsen
 • Dubbel te klappen voor nog makkelijker vervoer
 • Goed te bedrukken met hoogwaardige printtechnieken

Ook verkrijgbaar in kunststof of hout

Maar wil jij een cutout die je jaren kan laten staan, of wil je hem misschien ook buiten gebruiken? Dan is het wellicht slim om het karton links te laten liggen en net iets meer te investeren in je standee. Door je cutout te laten maken van forex (een soort kunststof) of hout, blijft hij veel langer mooi en kan hij ook beter tegen weersinvloeden als regen en fel zonlicht. Het overwegen waard als je langer van je lifesizer wil genieten!

Waar kan ik een lifesizer bestellen?

Om je lifesizer zo realistisch mogelijk te maken, raden wij je aan bij een bedrijf te bestellen dat gespecialiseerd is in druktechniek. Alleen zo ga je voor de best mogelijke kwaliteit, en het maximale effect! Een voorbeeld van een partij die zich al jaren specialiseert in cutouts van karton en vele andere materialen is Megavista. Ze kunnen je meer vertellen over de ideale afbeelding en de mogelijkheden om je lifesizer zo echt mogelijk te laten lijken. Neem gerust eens contact met ze op om de mogelijkheden te bespreken!

PVC of laminaat? Dit zijn de verschillen!

PVC of laminaat? Dit zijn de verschillen!

Wordt jouw nieuwe vloer van pvc of ga je toch voor laminaat? Gezien je hier bent beland, ben je er nog niet helemaal uit. Daarom zetten wij de belangrijkste verschillen voor jou op een rij!

Het leggen

Het leggen van een laminaatvloer is gemakkelijker dan het leggen van pvc vloer. Pvc vloeren zijn vaak namelijk een stuk dunner, waardoor het belangrijker is dat de ondervloer egaal is. In sommige gevallen moet de ondervloer daarom nog eerst worden geëgaliseerd, wat een aardig klusje kan zijn. Laminaatvloeren, daarentegen, kunnen kleine hoogteverschillen opvangen, omdat ze dikker zijn. Verder hoef je laminaat tegenwoordig eigenlijk nooit meer te plakken, omdat het vooral kliklaminaat is, terwijl pvc vloeren nog wel vaak worden onderverdeeld in klikken en plakken.

Vocht

Pvc is een plastic en is daardoor 100% waterbestendig. Het materiaal neemt geen water op en het materiaal zal dus ook niet vervormen of beschadigen wanneer het in contact komt met water. Laminaat, daarentegen, is niet 100% waterbestendig. Een beetje spatwater kan geen kwaad, maar wanneer er langdurig veel water op komt te liggen, kan het doordringen in de houtvezels van de planken en kan het uit gaan zetten, vervormen en beschadigen.

Geluid

Laminaat staat bekend om het ‘harde’ loopgeluid. Pvc, daarentegen, is van zichzelf al een zacht materiaal en heeft daarom een zachter loopgeluid, wat als een voordeel gezien kan worden. Daarbij moet wel worden vermeld dat het harde loopgeluid van laminaatvloeren opgelost kan worden door een juiste, geluidsreducerende ondervloer te plaatsen.

Prijs

Laminaatvloer zijn vaak een stukje goedkoper dan pvc vloeren. In sommige gevallen gaat dat slechts om enkele euro’s, maar als je veel vierkante meters nodig hebt, kan het bedrag al aardig verschillen.

Onderhoud

Qua onderhoud is er eigenlijk weinig verschil tussen pvc vloeren en laminaatvloeren. Stofzuigen en dweilen is op beide vloer geschikt en vaak afdoende. Maar omdat pvc vloeren waterbestendiger zijn, zijn deze vloeren wellicht gemakkelijker te onderhouden.

Dessins

Ook qua dessins is er tegenwoordig weinig verschil meer. Laminaatvloeren hebben vaak een houtlook, maar ook pvc vloeren zijn tegenwoordig in houtlooks verkrijgbaar.

Onlinevloershop

Ben jij er uit en weet jij of je voor een pvc vloer of voor een laminaatvloer gaat? Dan is het tijd voor stap 2: het uitzoeken van de vloer die bij jou past. Kijk daarvoor eens bij Onlinevloershop, dé webshop voor pvc vloeren en laminaatvloeren.

Veilig de weg op met een beperking of handicap

Veilig de weg op met een beperking of handicap

Heb jij of één van jouw gezinsleden een beperking of handicap? Dan is vervoer bij jullie thuis ongetwijfeld een veelbesproken topic. Want: hoe zorg je ervoor dat iemand met een beperking veilig van A naar B komt, mét de benodigde hulpmiddelen? Vaak is er aangepast vervoer nodig: een normale auto is vaak lastig te bedienen voor iemand met een handicap, en biedt meestal niet voldoende plek om een hulpmiddel in te vervoeren. Rolstoelauto’s zijn dan dé oplossing: een aangepaste auto, die volledig ingericht is voor veilig en praktisch vervoer van iemand met een beperking. Wat is er allemaal mogelijk, en waar let je op als je een rolstoelauto gaat kopen?

Zelf rijden of gereden worden?

De eerste vraag is of degene met de beperking zelf achter het stuur wil, of slechts vervoerd wil worden. Wil je met een beperking zelf gaan rijden, dan zul je je altijd moeten laten keuren door het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR). Net zoals elke andere bestuurder! Word je rijgeschikt bevonden, dan kunnen de specialisten bij het CBR ook helpen met eventuele aanpassingen die nodig zijn aan de auto.

Wil je een auto die alleen geschikt is voor het vervoer van een gehandicapte? Dan is het natuurlijk van belang hoe die persoon in en uit de auto komt. Kan de persoon in kwestie de rolstoel verlaten en plaatsnemen op een stoel, of is het belangrijk dat de rolstoel inclusief gebruiker ingeladen kan worden? Het zijn allemaal vragen die het vereiste design van je rolstoelauto beïnvloeden.

Zoveel mensen, zoveel wensen

Het zal je verbazen hoeveel er eigenlijk mogelijk is op het gebied van auto-aanpassingen. Aan iedere beperking is er wel een mouw te passen! De mogelijkheden zijn de afgelopen jaren enorm uitgebreid, waardoor reizen met een beperking veel makkelijker is geworden. Van een simpele handgreep, tot een compleet liftsysteem of een aangepaste besturing van je auto: vraag ernaar bij een gerenommeerd autobedrijf dat zich specialiseert in aangepaste auto’s en geef jezelf je vrijheid terug. Bij auto-aanpassingen kun je onder meer denken aan:

 • Gaspedaal op links (of andere pedaalaanpassingen)
 • Handbesturing
 • Dubbele besturing
 • Draaischijf
 • Oprijplaat of -goot
 • Kofferbaklift, lier of ander hefsysteem
 • Rolstoelverankeringssystemen
 • Verlaagde bodem of verhoogd dak

Je bestaande auto aan laten passen

Zijn jullie heel tevreden met jullie huidige auto, en zijn er slechts een aantal aanpassingen nodig om er weer veilig mee de weg op te kunnen? Vaak kunnen ook bestaande modellen zo getweakt worden dat je er als gehandicapte goed mee uit de voeten kan. Zeker als het om een bestelauto, of een grotere gezinsauto gaat. Overleg met een specialist wat er mogelijk is met jullie huidige auto, en laat je verrassen!

Belastingvoordeel bij je rolstoelauto

Kies je voor een bestelauto als rolstoelauto, dan kun je in veel gevallen ook profiteren van belastingvoordelen. Té interessant om je niet in te verdiepen! Als je volledig afhankelijk bent van je rolstoel en niet ergens heen kunt zonder je rolstoel met je mee te nemen, dan betaal je in veel gevallen minder wegenbelasting én minder BPM voor je rolstoelauto. Vraag naar de voorwaarden van dit moment bij de Belastingdienst en ontdek hoe je ook hier gebruik van kunt maken!

Een nieuwe rolstoelauto of een occasion?

Een rolstoelauto kopen betekent niet dat je per se voor een hagelnieuw model moet gaan. Natuurlijk geeft een nieuwe auto een zeker comfort en is het een prettige luxe, maar er zijn ook veel occasions beschikbaar! Dat scheelt een behoorlijke duit op de kosten van jouw aangepaste vervoer. En is de occasion die jij op het oog hebt, nog niet helemaal ingericht naar jouw specifieke wensen? Dan is het vaak eenvoudig om de auto precies voor jou op maat te maken.

Benieuwd wat een rolstoelauto jou kan brengen? Bij Kikkert Rolstoelauto’s staan er altijd tal van rolstoelauto’s voor je klaar. Nieuw, of tweedehands! Bekijk het huidige aanbod online of informeer naar de mogelijkheden via hun website. Ze helpen je graag aan een rolstoelauto op maat!

De finishing touch met unieke schakelaars en stopcontacten

De finishing touch met unieke schakelaars en stopcontacten

Als je een huis gaat inrichten, ben je geneigd te focussen op de grote gebaren: de kleur van de muren, de keuze van de juiste meubels, een nieuwe keuken of vloer. Terwijl details juist ook zo belangrijk zijn! Wat heel veel mensen overslaan of simpelweg vergeten in de inrichting van hun huis, is het kiezen voor stijlvol schakelmateriaal. Toch loont het zeker de moeite om hier aandacht aan te besteden: je kunt niet zonder schakelaars en stopcontacten in het dagelijks leven, dus waarom zou je kiezen voor lelijke of nietszeggende exemplaren? Een kleine investering van tijd en geld maakt al een heel verschil!

Een belangrijk detail in ieder interieur

In iedere ruimte in huis zit wel een lichtschakelaar, en ook zit in elke kamer minstens één stopcontact. Hoewel het kleine details zijn in het grotere geheel, kan zo’n schakelaar of stopcontact echt afbreuk doen aan wat je met de rest van het interieur hebt gedaan. Of het kan de kamer juist helemaal afmaken! Laat je jouw schakelmateriaal qua stijl, kleur en vorm aansluiten bij jouw woonstijl, dan vormen je schakelaars en stopcontacten een natuurlijker geheel met de rest van de kamer. Het straalt een zekere rust uit, en maakt van deze details echte sieraden die gezien mogen worden.

Van opbouw naar inbouw

In oudere huizen komen we het soms nog tegen: opbouw schakelaars en stopcontacten. Waar in moderne huizen leidingen en schakelingen netjes weggefreesd worden in de muren, was dit vroeger niet de standaard. In veel huizen die wat ouder zijn, zie je daarom precies waar de elektriciteitsleidingen lopen en steken ook de schakelaars en stopcontacten een stukje uit de muur. Dat verdient niet echt de schoonheidsprijs!

Heb je dus te maken met opbouw stopcontacten en schakelaars in huis, dan geeft het een veel strakkere aanblik om de leiding en aansluitingen alsnog in te laten frezen in de muur. Het is even een klusje, maar je zult zien dat het de aanblik van je ruimte compleet transformeert!

Handige functies

Kies je voor nieuwe schakelaars en stopcontacten, dan kun je ze bovendien uitrusten met de handigste snufjes en technieken. Dingen die er simpelweg nog niet waren tientallen jaren geleden! Zo zorg je niet alleen dat deze aansluitingen er mooi uitzien, je geeft ze ook nog eens een upgrade qua functionaliteit. We inspireren je graag met een aantal leuke voorbeelden!

 • Altijd de gewenste sfeer binnen handbereik? Kies er dan voor om een dimmer te installeren voor de algemene verlichting in huis. Met een inbouwdimmer en een draaibare dimmerknop pas de je lichtsterkte eenvoudig aan!
 • Als je altijd gebrek hebt aan oplaadpunten, kies dan voor een stopcontact met extra ingebouwde USB-poorten. Makkelijk meerdere apparaten opladen via één en hetzelfde stopcontact!
 • In het donker zoeken naar de schakelaar? Breng een comfortschakelaar aan in combinatie met een bewegingsdetector! De verlichting springt dan automatisch aan zodra je in de buurt bent. Handig!

Helemaal anders: ga voor zwart

Waar schakelmateriaal traditioneel gezien wit, hooguit crèmekleurig was, is er tegenwoordig veel meer om uit te kiezen. Staar je dus niet blind op de standaard keuzes! Wil je aansluiten bij de stoere, industriële interieurtrend van dit moment, of werk je veel met donkere kleuren in jouw interieur? Pak het dan eens helemaal anders aan en kies voor zwarte stopcontacten en schakelaars. Echte eyecatchers, die tegelijkertijd heel klassiek en rustig ogen!

Wat zijn de beste merken?

Ga je je verdiepen in merken schakelmateriaal, dan zul je merken dat er een aantal namen zijn die telkens terugkomen. Dat zijn de grote spelers in deze branche, die al jarenlang de markt domineren. Met name Busch-Jaeger, Peha, Jung en Gira zijn spelers die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben in de wereld van de elektra. Maar ook Berker, Merten en Niko zijn merken waarmee je zeker weten kwaliteit in huis haalt.

Wil je de grootste keuze in merken en toch nieuw schakelmateriaal kopen tegen de scherpste prijzen? Bekijk dan het assortiment van Elektro-kopen.nl en bestel jouw stopcontacten en schakelaars gemakkelijk online.

Zelf je houten vloer onderhouden? Dat kan!

Zelf je houten vloer onderhouden? Dat kan!

Het onderhouden van je houten vloer is niet langer iets dat alleen uitgevoerd kan worden door een professional. Je kunt het namelijk ook zelf! Hoe? Wij leggen het je in het kort uit, zodat jij jouw houten vloer kunt onderhouden, waardoor deze er weer als nieuw uitziet en weer jaren mee kan.

Dagelijks onderhoud, periodiek onderhoud of renovatie?

Allereerst moet er gekeken worden wat voor onderhoud nodig is. Is de vloer slechts een beetje vies? Dan volstaat het dagelijks onderhoud waarschijnlijk (het stofzuigen en dweilen van de vloer) We noemen dit dagelijks onderhoud, maar in principe kan dit eens per week of eens per twee week uitgevoerd worden. Periodiek onderhoud is het aanbrengen van een nieuwe olie- of laklaag om de vloer weer terug te laten keren in een mooiere staat. Maar als je te maken hebt met beschadigingen, verweringen of gebruikssporen, kun je het beste gaan voor renovatie: het schuren en opnieuw lakken of oliën van je houten vloer.

Werkwijze

Gezien je informatie aan het inwinnen bent op het internet, gaan we ervan uit dat je niet wilt weten hoe je het dagelijkse onderhoud uitvoert, maar dat jouw vloer toe is aan een periodieke onderhoudsbeurt of misschien zelfs renovatie.

Periodiek onderhoud

Voor periodiek onderhoud geldt altijd dat je eerst het dagelijkse onderhoud uit moet voeren. Daarna kun je het periodieke onderhoud uitvoeren. Hoe dit eruitziet, verschilt per vloer. Hieronder gaan we ze langs.

 • Lakvloer

  Reinig de vloer na het dagelijkse onderhoud met een vlekkenreiniger en/of intensieve reiniger en breng vervolgens een nieuwe polishlaag aan.

 • Olievloer

  Reinig de vloer na het dagelijkse onderhoud met behulp van een intensieve reiniger en breng vervolgens een nieuwe laag onderhoudsolie aan.

Renovatie

Is de vloer verweerd en/of zitten er beschadigingen of gebruikssporen op? Dan kun je het beste gaan voor renovatie. Dit doe je in drie stappen.

 1. Voer het dagelijkse onderhoud uit. Hiermee zorg je ervoor dat de vloer vuil- en stofvrij is.
 2. Schuur de gehele vloer. Begin met een groffe korrel schuurpapier en werk in verschillende schuurgangen richting een fijne korrel schuurpapier. Zo behaal je het mooiste resultaat.
 3. Breng een nieuwe laklaag of olielaag aan. Laat het geruime tijd drogen.

Wat heb je nodig?

Natuurlijk heb je het juiste gereedschap nodig bij het onderhouden van je houten vloer. Zo heb je voor het dagelijkse onderhoud bijvoorbeeld een stofzuiger, dweil en/of veger nodig. Voor het periodieke onderhoud geldt dat je de juiste reinigers, polishers en/of onderhoudsoliën nodig hebt. Voor renovatie geldt dat je de juiste schuurmiddelen en vervolgens de juiste lak of olie nodig hebt.

Onze tip bij het kiezen van de juiste reinigers, lakken en/of oliën is: kies ze allemaal van één merk. Zo weet je zeker dat ze het beste met elkaar werken. Ga het liefst ook goed na met welk merk je vloer momenteel behandeld is.

Vloeronderhoudswinkel

Ga je zelf jouw houten vloer onderhouden en ben je op zoek naar de juiste oliën, lakken en het beste gereedschap? Dat kun je tegenwoordig prima online vinden. Zo zijn er veel webshops die de onderhoudsproducten van de meest gerenommeerde merken aanbieden voor zeer goede consumentenprijzen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje Vloeronderhoudswinkel.

Trek de aandacht met prachtige design dozen

Trek de aandacht met prachtige design dozen

Trek de aandacht met prachtige design dozen

Trek de aandacht van je klanten en/of andere relaties met prachtige design dozen, bedrukt in de stijl van jouw bedrijf of jouw project. Een standaard vierkante of rechthoekige doos valt niet op, maar een bedrukte flessendoos, een achthoekige doos of een doos in de vorm van een appel wél! Wat dacht je bijvoorbeeld van de FEFCO 0217, FEFCO 0350, FEFCO 0351A, FEFCO 1717, een lunchbox, een unieke flessendoos, een verstelbare doos of een appeltas? Allemaal unieke vormen, gemaakt van karton, perfect om de aandacht van jouw relaties te trekken.

 • Duurzaam en recyclebaar
 • Veel verschillende vormen en afmetingen mogelijk
 • Producten waar je écht mee opvalt
 • Bedrukkingen in alle stijlen mogelijk

Relatiegeschenken die iedereen onthoudt

Een relatiegeschenk is pas écht effectief als het onthouden wordt en net dat ene extraatje heeft. De juiste verpakking speelt daarbij een ontzettend grote rol. Daarom zijn er tegenwoordig naast de standaardverpakkingen ook design dozen beschikbaar, in andere vormen dan je gewend bent, die daardoor extra opvallen.

Ontzettend veel vormen mogelijk

Design dozen zijn in veel verschillende vormen beschikbaar. Een goede dozenproducent met de juiste technologische middelen tot zijn beschikking weet dozen op zo’n manier te produceren dat haast iedere gewenste vorm mogelijk is, waardoor de doos perfect aansluit op het doel dat je met de doos wil bereiken.

Bedrukkingen in eigen stijl

Een design doos weet met een bijzondere vorm al de aandacht te trekken. Maar om het plaatje compleet te maken, is een goede bedrukking nodig. Een bedrukking in de huisstijl van jouw bedrijf, bijvoorbeeld. Of compleet in thema van het project waarvoor je de design dozen wilt gebruiken. Dit is allemaal mogelijk wanneer je jouw design aanlevert bij een goede dozenproducent. De meesten kunnen zelfs ondersteunen bij het ontwikkelen van het design.

Duurzame reclame

Duurzaamheid is altijd al een belangrijk speerpunt geweest, maar tegenwoordig geldt dit nóg meer. Daarom is het belangrijk dat de producten waarmee jij jezelf op de kaart zet ook duurzaam en recyclebaar zijn; anders doet het eerder afbreuk aan je brand dan dat je het opbouwt. Design dozen zijn gelukkig op enorm duurzame manieren te produceren.

Vind meer informatie en inspiratie bij Megavista

De design dozen van Megavista zijn duurzaam, recyclebaar en beschikbaar in veel verschillende vormen en afmetingen. Daarnaast zijn ze bedrukbaar met eigen ontwerp of reclame, waarbij er ook mogelijkheid is voor ondersteuning in het ontwerp. Bekijk direct de mogelijkheden!

Een echte eyecatcher? Kies voor een kartonnen design!

Een echte eyecatcher? Kies voor een kartonnen design!

Of je nu op zakelijk gebied of thuis de show wil stelen: als je écht de aandacht wil trekken, dan kies je voor een kartonnen design. Dit duurzame, betaalbare materiaal leent zich geweldig voor de mooiste versieringen, creatieve ontwerpen en functionele displays. Je kunt gerust groots uitpakken: hoe groter jouw design, hoe beter! Wij vertellen je alles over dit veelzijdige materiaal en laten je met 4 creatieve ideeën zien hoe jij je bedrijf of idee op een unieke manier onder de aandacht kan brengen.

De voordelen van karton in een notendop

Kies je voor designs van karton, dan denk je niet alleen aan je portemonnee, je denkt ook nog eens aan het milieu! Dit lichtgewicht materiaal is namelijk makkelijk te recyclen en laat zich met enige voorzichtigheid keer op keer opnieuw gebruiken. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes, die in slimme constructies ook tot oersterke constructies opgebouwd kunnen worden. En door het te laten bedrukken, kan je er een uniek tintje aan meegeven.

 • Betaalbaar product
 • Eenvoudig op maat te snijden of vouwen
 • Duurzame keuze: goed te recyclen
 • Licht van gewicht, dus makkelijk te (ver)plaatsen
 • Tot ijzersterke constructies op te bouwen
 • Gemakkelijk te bedrukken met ieder ontwerp

4 creatieve ideeën met kartonnen designs

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Op zoek naar leuke ideeën waar je kartonnen ontwerpen voor kunt inzetten? Voor zakelijk gebruik én voor gebruik thuis hebben we een aantal creatieve ideeën voor je verzameld. Laat je inspireren en zie waar je kartonnen designs allemaal voor kunt gebruiken!

1) Een uniek en duurzaam relatiegeschenk

Eens in de zoveel tijd is het een goed moment om je relaties een presentje te sturen. Wat dacht je van een duurzaam kartonnen ontwerp voor jouw volgende relatiegeschenk? Stuur ze een unieke kroonluchter, een 3D dierenkop voor aan de muur, of een grappige kartonnen schaal. Door het in een doe-het-zelf pakket op te sturen, laat je jouw relaties bovendien lekker knutselen en is het relatiegeschenk makkelijk via de normale post te versturen. Zo bespaar je ook nog eens op verzendkosten!

2) Bezoekers de weg wijzen

Krijg je regelmatig dezelfde vraag in jouw winkelpand en moet je klanten keer op keer de juiste kant op wijzen? Zorg dan dat je de vraag voor bent, en laat mooie kartonnen bewegwijzering maken! Dit kan in de vorm van een simpele kartonnen pilaar, maar ook in de vorm van een poort of klassieke wegwijzers. Of pak groot uit met een XL reclamezuil! Er is altijd een creatieve manier om jouw gasten de juiste kant op te wijzen.

3) Een beursstand of showroom inrichten

Sta je binnenkort op een beurs met jouw bedrijf, of moet je een showroom inrichten? Ook dan zijn kartonnen designs ideaal om voor wat aankleding te zorgen. Plaats containers met het product wat je wil verkopen, of trek de aandacht met opvallende vormen en ontwerpen. Met karton maak je gemakkelijk veel volume en ziet jouw showroom of beursstand er direct wat aanlokkelijker uit. Zeker weten dat je meer mensen kunt verwelkomen en dat ze onder de indruk zijn van je presentatie!

4) Gezelligheid aanbrengen met de feestdagen

De feestdagen zijn de tijd van het jaar waarin je gezelligheid wil aanbrengen met versieringen en aandacht wil besteden aan de sfeer in de ruimte. Ook dat is heel goed mogelijk met kartonnen designs! Laat bijvoorbeeld kartonnen kerstbomen bedrukken, of plaats sfeervolle hangers met daarop jouw kerstgroet. De mogelijkheden zijn eindeloos! En niet alleen met Kerst zijn extra versieringen een leuk idee: ook met Pasen, of met Valentijnsdag kunnen kartonnen ontwerpen voor extra gezelligheid zorgen.

Jouw unieke ontwerp tot leven brengen

Heb je het perfecte idee voor je kartonnen design, maar geen idee waar je moet beginnen om het tot uitvoering te brengen? Daar zijn ze bij Megavista dan weer heel erg goed in. Vertel hen hoe jouw ontwerp eruit moet komen te zien, dan kunnen ze het voor een kleine meerprijs perfect voor je opmaken. En als je wel ervaring hebt met het opmaken van het design, kunnen ze jouw ontwerp snel naar wens realiseren!

Meer inspiratie bij Megavista

Wil je graag meer ideeën opdoen voor jouw kartonnen design? Bekijk dan op de site van Megavista eens de verschillende voorbeelden van kartonnen designs in hun assortiment. De mogelijkheden zijn legio en alle ontwerpen kunnen bedrukt worden met ieder denkbaar design! Natuurlijk denken ze graag met je mee en helpen ze je ook als je nog niet helemaal weet welke kant je op wil. Laat jouw kartonnen design maken door Megavista, dan kies je zeker weten voor kwaliteit en voor de beste service!

Je vrijheid terug met een aangepaste rolstoelbus

Je vrijheid terug met een aangepaste rolstoelbus

Als je afhankelijk bent van een rolstoel, dan kan je vrij verplaatsen zomaar een uitdaging worden. Waar je ook heen gaat, jouw rolstoel moet met je mee. En dat zorgt ervoor dat niet ieder voertuig geschikt is om mee te reizen. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een grote keuze in rolstoel aangepaste voertuigen, waarmee rolstoelgebruikers zich veilig en gemakkelijk van A naar B kunnen verplaatsen. Mét hun rolstoel! Vandaag lichten we één type voor je uit: de rolstoelbus. Welke mogelijkheden biedt dit type gehandicaptenvervoer, en welke ervaringen hebben andere rolstoelgebruikers en met hun rolstoelbus?

Zelf rijden of met gemak vervoerd worden

Eén van de grootste voordelen van een rolstoelbus is dat er voldoende plek is voor jou en je rolstoel, en dat je gemakkelijk het voertuig in en uit kan zonder dat je je rolstoel hoeft te verlaten. Met een ingebouwde oprijplaat of -goot rijd je jouw rolstoel gemakkelijk naar binnen, en de juiste verankering zorgt ervoor dat je ook tijdens het rijden veilig op je plek blijft. Maar er is meer mogelijk!

De meeste rolstoelbussen kunnen namelijk ook zo aangepast worden dat je zelf de bus kunt besturen. Als jouw handicap dat toelaat, natuurlijk! Er is veel mogelijk op het gebied van handbediening, en ook kunnen de pedalen zo aangepast worden dat je ze zelf kunt bedienen. In overleg is er vaak heel veel maatwerk mogelijk.

Mogelijkheden voor laag tarief wegenbelasting

Als je kunt aantonen dat je afhankelijk bent van je rolstoel (met behulp van een doktersverklaring of een bruikleenovereenkomst van een niet-inklapbare rolstoel), kom je met een rolstoelbus in de meeste gevallen ook in aanmerking voor het laag tarief wegenbelasting. Dat scheelt nogal op jaarbasis! Op de website van de Belastingdienst vind je meer voorwaarden voor het aanvragen van dit laag tarief wegenbelasting: zeker de moeite waard om je in te verdiepen!

Ervaringen met de aanschaf van een rolstoelbus

Kikkert Rolstoelauto’s heeft al vele rolstoelgebruikers te weg op mogen helpen met een nieuwe of gebruikte rolstoelbus. Een hele eer! Klanten vertellen je graag wat hun ervaringen waren met de aanschaf van hun eigen rolstoelbus, en wat voor verschil het heeft gemaakt in hun leven. Stuk voor stuk unieke verhalen, die de waarde van een eigen rolstoelbus heel mooi weergeven.

“ De bus en de stoelen waarnaar wij op zoek waren ”

“Op zoek naar onze eerste rolstoelbus kwamen we terecht bij Rolstoelauto’s Kikkert. We hebben hen ervaren als deskundig, goede service en meedenkend. Al vrij vlot was er een bus gevonden die aan onze wensen voldeed. Toen er vertraging vanuit onze kant was, is Jan erg flexibel geweest en altijd goed te bereiken. Ook wilde wij graag de losse stoelen met isofix. Jan heeft hierin uitstekend meegedacht en uiteindelijk de stoelen gevonden waar wij naar opzoek waren. Toen de bus eenmaal in bezit was, bleek er nog een klein mankement te zijn. Dit werd super opgepakt met een leenbus ter beschikking. We zijn erg tevreden over de goede service en het deskundige advies dat we hebben gekregen.”
– Fam. Hakvoort

“ Ford Tourneo Custom, van alle gemakken voorzien ”

“Voor onze zoon Mitchel waren wij op zoek naar een andere rolstoelbus. Na positieve berichten gehoord te hebben over Kikkert Rolstoelauto’s hebben wij contact met hen gezocht. Tijdens het aangename gesprek met Jan hebben wij onze wensen kenbaar gemaakt en kwamen we uit bij de Ford Tourneo Custom. Een bus die van alle gemakken voorzien is. Wij adviseren een ieder die op zoek is naar een rolstoelvoertuig contact op te nemen met Jan.”
– Tonnie en Carola

Jouw eigen rolstoelbus aanschaffen?

Als je geïnteresseerd bent in jouw eigen rolstoelbus, kun je altijd bij Kikkert Rolstoelauto’s in Hoogeveen terecht. Niet alleen voor compleet nieuwe rolstoelbussen, ook voor voordelige occasions! Ook kunnen er aanpassingen gemaakt worden aan bestaande bestelbussen, waardoor je jouw favoriete bus tot rolstoelbus om kunt laten toveren. De specialisten van Kikkert hebben ervaring met elke hulpvraag en kunnen je assisteren met elke wens voor jouw ideale voertuig!

Bekijk het huidige aanbod rolstoelbussen op de website. En staat jouw ideale bus er niet bij? Dan kun je ook een zoekopdracht uitzetten, waarbij Kikkert speciaal voor jou op zoek gaat naar het perfecte model.

Bekijk het aanbod rolstoelbussen bij Kikkert
Maak indruk op je publiek met levensgrote standee displays

Maak indruk op je publiek met levensgrote standee displays

Je kent ze waarschijnlijk voornamelijk uit bioscopen: de grote kartonnen promoborden die op zichzelf kunnen staan en zo op een unieke manier aandacht vragen voor een product – of film, natuurlijk. Heb je er wel eens aan gedacht om zoiets zelf voor je promotionele activiteiten in te zetten? Waarschijnlijk had je nooit bedacht dat zo’n display iets voor jouw bedrijf zou kunnen betekenen, of dacht je dat het veel te duur zou zijn. Niets is minder waar! Met standee displays zet je een statement neer dat je publiek niet snel zal vergeten. Wij vertellen je hoe je er slim gebruik van maakt!

Je product op een unieke manier onder de aandacht brengen

Waar jouw organisatie zich ook in specialiseert, het succes van je product is afhankelijk van zichtbaarheid op de juiste plaatsen. Mensen nemen je product bewust of onbewust in zich op als je het op tactische plekken onder de aandacht brengt, en ze zullen eerder voor een product kiezen dat er aanlokkelijk uitziet: fysieke displays spelen hier nog altijd een grote rol in. Plaats je een kartonnen display op een strategische plek, dan kan het publiek niet om jouw product of initiatief heen en krijgt jouw bedrijf de promotie die het verdient!

Insta-waardige marketing

Niet alleen voor promotiedoeleinden, maar ook voor andere marketingdoeleinden kan een standee display een absolute publiekstrekker zijn. In deze tijd waarin social media het hoogtij viert, kun je ook met offline marketing jouw publiek online bereiken! Laat mensen met jouw display op de foto gaan en zet jouw business op de kaart, bijvoorbeeld met Instagram-winactie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook dit begint met een display waar mensen van onder de indruk zijn en ook echt mee op de foto wíllen.

De voordelen van standee displays

Omdat standee displays over het algemeen volledig gemaakt zijn van bedrukt golfkarton, zijn ze ondanks hun grote formaat enorm licht van gewicht en dus makkelijk te verplaatsen. Daarnaast is golfkarton voordelig te produceren, dus ook de grotere displays zijn nog altijd zeer betaalbaar! Gebruik je het display even niet, dan laat het zich gemakkelijk opvouwen en opbergen. Het is dus flexibel in te zetten promotiemateriaal, dat je keer op keer opnieuw kunt gebruiken!

Breng je eigen ontwerp tot leven

Naast het standaard platte cinema display komen standee displays tegenwoordig in veel meer verschijningsvormen. Zo kun je er eenvoudig je eigen draai aan geven! Denk aan bijzondere 3D-vormen, maar ook aan handige extra’s als een geluidselement, folderhouder of plek voor een ingebouwd beeldscherm. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Bestel je een display bij Megavista, dan kun je zelf je eigen unieke artwork aanleveren. En ben je niet thuis in visueel ontwerp? Dan kun je dat tegen een kleine meerprijs ook uit handen geven. Zo breng je jouw display tot leven op de manier die bij jou past!

De mooiste standee displays vind je bij Megavista

Interesse in een standee display? Laat je voorlichten over de mogelijkheden bij Megavista. Zij zijn dé specialisten op het gebied van kwalitatief promotiemateriaal! Online krijg je al een goede indruk van de verschillende standee displays die je kunt laten maken. Maar als echte specialisten in hun vakgebied denken ze graag met je mee wat jouw idee of product het beste naar voren brengt!

Contact opnemen

Wil je graag promotiemateriaal laten maken, maar kan je wel wat hulp gebruiken in het uitwerken van je idee? Ook dan ben je aan het juiste adres bij Megavista. Neem gerust contact met ze op, dan kunnen ze je altijd helpen. Of ga bij ze langs in Assen en bespreek jouw wens onder het genot van een goede kop koffie!