Als marketing specialist heb je uitdagingen genoeg. Hoe vertegenwoordig je jouw brand zowel online als offline? Hoe ziet jouw merk eruit, en hoe zet je het op de kaart? Door slimme marketing stunts te plannen, laat je zien waar jouw brand voor staat en genereer je aandacht voor je merk. Maar je werkt natuurlijk wel met budgetten. En niet ieder marketingbudget is oneindig!

In deze blog geven we je daarom 3 creatieve marketing ideetjes met golfkarton: een veelzijdig en budgetvriendelijk materiaal, waar je toch behoorlijk wat aandacht mee kunt genereren. Als je er maar slim mee omgaat!

Voordelen van golfkarton

Fysiek zichtbaar zijn is een belangrijk onderdeel van iedere marketing strategie. Maar fysieke marketing uitingen zijn vaak ontzettend kostbaar, en ook niet bepaald sustainable: ze worden vaak gemaakt van materialen die niet echt milieuvriendelijk zijn. Niet echt ideaal als je merk zich van zijn duurzame kant wil laten zien! Golfkarton is niet alleen opvallend betaalbaar, het is in elke vorm en grootte te leveren en laat zich ook nog eens makkelijk bedrukken met iedere print die je maar wil. En het allerbeste: het is goed te recyclen. Dit biedt absoluut mogelijkheden voor jouw marketing!

  • Duurzaam en toch volledig afbreekbaar
  • Meermaals te gebruiken
  • Betaalbaar
  • Uit te snijden in iedere denkbare vorm
  • Te bedrukken in vele stijlen
  • Makkelijk op te bergen

1) Een sustainable zithoek

Een leuke binnenkomer in jullie koffiecorner, wachtruimte of beursstand: een zithoek die volledig gemaakt is van karton! Zeker weten dat dit een echte eyecatcher wordt en dat het regelmatig onderwerp van gesprek is. Karton laat zich gemakkelijk vouwen tot verrassend duurzame meubels, en je kan het natuurlijk ook laten bedrukken met ieder denkbaar patroon. En ben je er klaar mee, dan kan je de meubels gewoon recyclen!

Zeker als je bedrijf een sustainable imago wil uitdragen, geef je hier op een unieke manier invulling aan. En dan de allergrootste verrassing: kartonnen meubels zitten ook nog eens bijzonder lekker!

2) Selfie time!

Dé manier om online en offline te combineren: laat mensen op de foto gaan met jouw unieke selfie wand. Daarbij kun je denken aan een draagbaar bord met een uitsparing, of aan een staande wand waar je achter kunt plaatsnemen. Kies voor een grappig en herkenbaar frame, zoals een social media tijdslijn van Facebook, Instagram of LinkedIn, of creëer een prachtige achtergrond waar bezoekers met hun eigen hoofd in kunnen plaatsnemen.

Laat ruimte voor hoofd en schouders, of geef het bord een nóg grappiger effect en kies voor ovale uitsparingen ter grootte van een volwassen hoofd. Natuurlijk daag je mensen uit om hun foto te delen op social media en genereer je zo nog meer aandacht voor je brand!

3) De spanning opbouwen: even spieken

Een golfkartonnen bord met uitsparingen erin kun je natuurlijk ook andersom gebruiken: om stiekem ergens naar binnen te spieken! Geef dus een sneak peek van de verbouwing die aan de gang is, of van de nieuwe afdeling die jullie binnenkort openen en creëer een unieke ervaring voor je bezoeker! De mens is een nieuwsgierig wezen, dus aandacht zul je zeker krijgen.

Door de grote ramen of glazen deuren af te plakken, creëer je spanning en aandacht. Natuurlijk laat je het golfkarton waarmee je de vensters afplakt, bedrukken met een unieke print die perfect aansluit bij jouw huisstijl. En die mensen uitdaagt om naar binnen te spieken! Met uitgesneden kijkgaten op verschillende hoogtes kunnen mensen van alle leeftijden vervolgens zelf een kijkje nemen wat er aan de gang is.

Jouw leverancier voor iedere marketingstunt

Ben je helemaal geïnspireerd en wil je graag vaart zetten achter jouw marketing actie? Informeer dan eens bij Megavista, jouw partner in bedrukte marketing materialen. Ze specialiseren zich in het bedrukken van marketing materialen van karton, zoals selfie wanden, peephole kijkgat wanden, kartonnen meubels en beursstands. Ontdek wat ze voor jou kunnen doen op hun website!