Als je een huis gaat inrichten, ben je geneigd te focussen op de grote gebaren: de kleur van de muren, de keuze van de juiste meubels, een nieuwe keuken of vloer. Terwijl details juist ook zo belangrijk zijn! Wat heel veel mensen overslaan of simpelweg vergeten in de inrichting van hun huis, is het kiezen voor stijlvol schakelmateriaal. Toch loont het zeker de moeite om hier aandacht aan te besteden: je kunt niet zonder schakelaars en stopcontacten in het dagelijks leven, dus waarom zou je kiezen voor lelijke of nietszeggende exemplaren? Een kleine investering van tijd en geld maakt al een heel verschil!

Een belangrijk detail in ieder interieur

In iedere ruimte in huis zit wel een lichtschakelaar, en ook zit in elke kamer minstens één stopcontact. Hoewel het kleine details zijn in het grotere geheel, kan zo’n schakelaar of stopcontact echt afbreuk doen aan wat je met de rest van het interieur hebt gedaan. Of het kan de kamer juist helemaal afmaken! Laat je jouw schakelmateriaal qua stijl, kleur en vorm aansluiten bij jouw woonstijl, dan vormen je schakelaars en stopcontacten een natuurlijker geheel met de rest van de kamer. Het straalt een zekere rust uit, en maakt van deze details echte sieraden die gezien mogen worden.

Van opbouw naar inbouw

In oudere huizen komen we het soms nog tegen: opbouw schakelaars en stopcontacten. Waar in moderne huizen leidingen en schakelingen netjes weggefreesd worden in de muren, was dit vroeger niet de standaard. In veel huizen die wat ouder zijn, zie je daarom precies waar de elektriciteitsleidingen lopen en steken ook de schakelaars en stopcontacten een stukje uit de muur. Dat verdient niet echt de schoonheidsprijs!

Heb je dus te maken met opbouw stopcontacten en schakelaars in huis, dan geeft het een veel strakkere aanblik om de leiding en aansluitingen alsnog in te laten frezen in de muur. Het is even een klusje, maar je zult zien dat het de aanblik van je ruimte compleet transformeert!

Handige functies

Kies je voor nieuwe schakelaars en stopcontacten, dan kun je ze bovendien uitrusten met de handigste snufjes en technieken. Dingen die er simpelweg nog niet waren tientallen jaren geleden! Zo zorg je niet alleen dat deze aansluitingen er mooi uitzien, je geeft ze ook nog eens een upgrade qua functionaliteit. We inspireren je graag met een aantal leuke voorbeelden!

  • Altijd de gewenste sfeer binnen handbereik? Kies er dan voor om een dimmer te installeren voor de algemene verlichting in huis. Met een inbouwdimmer en een draaibare dimmerknop pas de je lichtsterkte eenvoudig aan!
  • Als je altijd gebrek hebt aan oplaadpunten, kies dan voor een stopcontact met extra ingebouwde USB-poorten. Makkelijk meerdere apparaten opladen via één en hetzelfde stopcontact!
  • In het donker zoeken naar de schakelaar? Breng een comfortschakelaar aan in combinatie met een bewegingsdetector! De verlichting springt dan automatisch aan zodra je in de buurt bent. Handig!

Helemaal anders: ga voor zwart

Waar schakelmateriaal traditioneel gezien wit, hooguit crèmekleurig was, is er tegenwoordig veel meer om uit te kiezen. Staar je dus niet blind op de standaard keuzes! Wil je aansluiten bij de stoere, industriële interieurtrend van dit moment, of werk je veel met donkere kleuren in jouw interieur? Pak het dan eens helemaal anders aan en kies voor zwarte stopcontacten en schakelaars. Echte eyecatchers, die tegelijkertijd heel klassiek en rustig ogen!

Wat zijn de beste merken?

Ga je je verdiepen in merken schakelmateriaal, dan zul je merken dat er een aantal namen zijn die telkens terugkomen. Dat zijn de grote spelers in deze branche, die al jarenlang de markt domineren. Met name Busch-Jaeger, Peha, Jung en Gira zijn spelers die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben in de wereld van de elektra. Maar ook Berker, Merten en Niko zijn merken waarmee je zeker weten kwaliteit in huis haalt.

Wil je de grootste keuze in merken en toch nieuw schakelmateriaal kopen tegen de scherpste prijzen? Bekijk dan het assortiment van Elektro-kopen.nl en bestel jouw stopcontacten en schakelaars gemakkelijk online.