Als vakman (of -vrouw) weet jij precies met welke materialen je het liefst werkt. Je wil je focussen op jouw vak: het leggen van de mooiste vloeren. Het hebben van een vast adres voor al je benodigdheden is dan een fijn gegeven: het scheelt je veel tijd en moeite om niet telkens op zoek te hoeven naar de beste leverancier.

Maar er zijn zoveel aanbieders: hoe moet je in hemelsnaam bepalen welke groothandel in vloeren jouw vaste leverancier wordt? Wij verzamelden 4 eigenschappen die de ideale groothandel voor de vloerenlegger op z’n minst zou moeten hebben.

1) De beste prijs voor je materialen

Als zzp’er ben je afhankelijk van de marges die je kan doorberekenen aan jouw klant. Dat betekent: slim inkopen, anders houd je er niks aan over! Hoe scherper de prijs van je materialen, hoe beter de zaken voor jou gaan. Dat is belangrijk om in je achterhoofd te houden! Als je een groothandel in vloeren kiest, is het dus belangrijk dat je er vertrouwen in hebt dat je jouw materialen voor de beste prijs kan inkopen.

Doe regelmatig dus vergelijkend onderzoek en bekijk of jouw groothandel in vloeren nog altijd de goedkoopste is. Is hij in sommige gevallen niet de goedkoopste, dan moet er een andere service tegenover staan die je leverancier op een andere manier aantrekkelijk maakt.

2) Snelle levering op locatie

Als vloerenlegger ben je altijd op pad. Meestal ben je bij de mensen thuis, of onderweg. Dat betekent dat je goede afspraken moet kunnen maken over de bezorging van jouw materialen. Het moet eenvoudig zijn om verschillende adressen door te kunnen geven voor bezorging, en de aflevering moet altijd op afspraak zijn. Zodat jij er kunt zijn als de goederen in ontvangst moeten worden genomen!

Een korte levertijd en een aflevering op maat zijn belangrijke vereisten voor jouw groothandel in vloeren. Zo voorkom je vertragingen in jouw project, of onnodig transport van materialen van locatie naar locatie.

3) Een fysieke showroom waar je vloeren kunt bekijken

Durf jij de vloer die je bij een klant gaat leggen te bestellen aan de hand van plaatjes alleen? Als professional wil je het een keer in handen hebben gehad, weten hoe het voelt en hoe je er het beste mee werkt. Online bestellen geeft je dus niet altijd voldoende informatie om een goed onderbouwde keuze te maken. Even langs kunnen gaan en de producten in het echt kunnen bekijken, voegt echt wat toe. Een fysieke showroom is daarom een belangrijke vereiste voor jouw vaste groothandel in vloeren. Daar zijn we het wel over eens, toch?

4) Verkoopondersteuning met kennis van zaken

Als jij een vraag hebt over de samenstelling van je vloer, wil je niet iemand aan de telefoon krijgen die nog nooit een vloer heeft gelegd. Een vriendelijke klantenservicemedewerker is er nog niet eentje met kennis van zaken! Als vloerenlegger wil je van professional tot professional kunnen praten over de eigenschappen en de behandelingsmogelijkheden van de verschillende vloersoorten.

Check dus altijd of de zaak gerund door iemand met een achtergrond in vloeren, en probeer uit of je bij ze terecht kan met diepgaande vragen over hun assortiment. Alleen maximale expertise is goed genoeg!

  • Inhouse ervaring met het leggen van vloeren
  • Diepgaande kennis over de producten die ze leveren

Een partner waar je op kan bouwen

Kortom: jouw vaste groothandel in vloeren kies je niet zomaar. De levering van de juiste materialen met de juiste support zorgt ervoor dat jij onbezorgd je werk kan doen. Dat je iets moois neer kan zetten voor je klanten, waar je trots op kan zijn! Het valt en staat allemaal bij inkoop voor de juiste prijzen, en levering op maat.

Wordt Floormade jouw nieuwe vaste adres?

Wil je een groothandel waar je écht op kan bouwen? Ga dan eens kijken bij Floormade. Ze zijn gespecialiseerd in het leveren van de mooiste vloeren aan professionals, en kunnen voldoen aan alle voorwaarden die daarbij komen kijken. Als vakman krijg je er zonder meer de beste service en de mooiste vloeren tegen de beste prijs!