Wil jij dit jaar je tuin een opfrisbeurt geven? Een metamorfose, waarin er meer ruimte komt voor groen in je achtertuin? Zelfs als je geen groene vingers hebt, hebben wij dan een fantastische tip voor je. Het leggen van graszoden! Deze rollen zorgen voor een mooi grasveld in een handomdraai, en zijn supereenvoudig te leggen. Binnen no time is je tuin een stuk groener, en heb je een grasmat waar je nauwelijks nog omkijken naar hebt!

Wat zijn graszoden precies?

Graszoden zijn als het ware plaggen met daarin volgroeide grasplantjes, vermengd met aarde. De zoden worden vaak opgerold geleverd; zo is het makkelijk om ze te vervoeren. Je kunt ze rechtstreeks uitrollen op de aarde in je achtertuin; even aankloppen of aanwalsen en je gazon is klaar voor gebruik! Graszoden zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten gras, en vaak in verschillende afmetingen. Zo maak je je grasmat gemakkelijk op maat.

Voordelen van graszoden leggen

Waarom zou je kiezen voor graszoden, en niet voor andere bodembedekkingen om je tuin mee te verfraaien? Wat zijn de unieke voordelen van deze grasrollen?

+ Een groener alternatief voor tegels

Veel mensen kiezen voor het ‘gemak’ van tegels als bodembedekking in hun tuin. Superzonde, want steen houdt niet alleen meer warmte vast, het is ook minder goed voor de waterafvoer in je tuin. Niet echt een groene oplossing dus. En als je denkt dat het onderhoudsvriendelijk is: tegels krijgen groene aanslag en er kan onkruid tussen groeien! Graszoden zijn een milieuvriendelijker alternatief. En je hebt er nauwelijks meer onderhoud aan dan aan een tegelvloer!

+ Direct een stevige, groene grasmat

Eerst weken en weken je tuin niet betreden, omdat je daar gras hebt ingezaaid? Nog steeds wekenlang uitkijken op zwarte grond? Niet met graszoden! Op het moment dat je ze gelegd hebt, kun je direct op het gras lopen en is het een volwaardig, groen gazon. Omdat de grasplantjes al helemaal volgroeid zijn, kunnen ze al een stootje hebben!

+ Minder last van onkruid

Omdat een graszode volledig uit volgroeide grasplanten bevat, zijn die al onderling vergroeid en ontstaat er een stevige plag, die maar weinig aarde nodig heeft om één geheel te blijven. Bijkomend voordeel: doordat er gras in groeit en gras alleen, krijgt onkruid nauwelijks de kans om zich ertussen te nestelen. Genieten van een groene, volle grasmat is dus vanaf dag 1 al mogelijk en kost je nauwelijks onderhoud. Dat is een zorg minder!

Drentse graszoden van de beste kwaliteit

Kan jij niet wachten om met graszoden aan de slag te gaan? Bestel ze dan gemakkelijk online bij dé specialist in alles voor je grasmat: Topgazon. Je kiest voor de mooiste kwaliteit graszoden van de Drentse akkers in Nooitgedacht. Hier kweken ze verschillende soorten graszoden: voor iedere toepassing en iedere portemonnee de juiste keus!