Als je afhankelijk bent van een rolstoel, dan kan je vrij verplaatsen zomaar een uitdaging worden. Waar je ook heen gaat, jouw rolstoel moet met je mee. En dat zorgt ervoor dat niet ieder voertuig geschikt is om mee te reizen. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een grote keuze in rolstoel aangepaste voertuigen, waarmee rolstoelgebruikers zich veilig en gemakkelijk van A naar B kunnen verplaatsen. Mét hun rolstoel! Vandaag lichten we één type voor je uit: de rolstoelbus. Welke mogelijkheden biedt dit type gehandicaptenvervoer, en welke ervaringen hebben andere rolstoelgebruikers en met hun rolstoelbus?

Zelf rijden of met gemak vervoerd worden

Eén van de grootste voordelen van een rolstoelbus is dat er voldoende plek is voor jou en je rolstoel, en dat je gemakkelijk het voertuig in en uit kan zonder dat je je rolstoel hoeft te verlaten. Met een ingebouwde oprijplaat of -goot rijd je jouw rolstoel gemakkelijk naar binnen, en de juiste verankering zorgt ervoor dat je ook tijdens het rijden veilig op je plek blijft. Maar er is meer mogelijk!

De meeste rolstoelbussen kunnen namelijk ook zo aangepast worden dat je zelf de bus kunt besturen. Als jouw handicap dat toelaat, natuurlijk! Er is veel mogelijk op het gebied van handbediening, en ook kunnen de pedalen zo aangepast worden dat je ze zelf kunt bedienen. In overleg is er vaak heel veel maatwerk mogelijk.

Mogelijkheden voor laag tarief wegenbelasting

Als je kunt aantonen dat je afhankelijk bent van je rolstoel (met behulp van een doktersverklaring of een bruikleenovereenkomst van een niet-inklapbare rolstoel), kom je met een rolstoelbus in de meeste gevallen ook in aanmerking voor het laag tarief wegenbelasting. Dat scheelt nogal op jaarbasis! Op de website van de Belastingdienst vind je meer voorwaarden voor het aanvragen van dit laag tarief wegenbelasting: zeker de moeite waard om je in te verdiepen!

Ervaringen met de aanschaf van een rolstoelbus

Kikkert Rolstoelauto’s heeft al vele rolstoelgebruikers te weg op mogen helpen met een nieuwe of gebruikte rolstoelbus. Een hele eer! Klanten vertellen je graag wat hun ervaringen waren met de aanschaf van hun eigen rolstoelbus, en wat voor verschil het heeft gemaakt in hun leven. Stuk voor stuk unieke verhalen, die de waarde van een eigen rolstoelbus heel mooi weergeven.

“ De bus en de stoelen waarnaar wij op zoek waren ”

“Op zoek naar onze eerste rolstoelbus kwamen we terecht bij Rolstoelauto’s Kikkert. We hebben hen ervaren als deskundig, goede service en meedenkend. Al vrij vlot was er een bus gevonden die aan onze wensen voldeed. Toen er vertraging vanuit onze kant was, is Jan erg flexibel geweest en altijd goed te bereiken. Ook wilde wij graag de losse stoelen met isofix. Jan heeft hierin uitstekend meegedacht en uiteindelijk de stoelen gevonden waar wij naar opzoek waren. Toen de bus eenmaal in bezit was, bleek er nog een klein mankement te zijn. Dit werd super opgepakt met een leenbus ter beschikking. We zijn erg tevreden over de goede service en het deskundige advies dat we hebben gekregen.”
– Fam. Hakvoort

“ Ford Tourneo Custom, van alle gemakken voorzien ”

“Voor onze zoon Mitchel waren wij op zoek naar een andere rolstoelbus. Na positieve berichten gehoord te hebben over Kikkert Rolstoelauto’s hebben wij contact met hen gezocht. Tijdens het aangename gesprek met Jan hebben wij onze wensen kenbaar gemaakt en kwamen we uit bij de Ford Tourneo Custom. Een bus die van alle gemakken voorzien is. Wij adviseren een ieder die op zoek is naar een rolstoelvoertuig contact op te nemen met Jan.”
– Tonnie en Carola

Jouw eigen rolstoelbus aanschaffen?

Als je geïnteresseerd bent in jouw eigen rolstoelbus, kun je altijd bij Kikkert Rolstoelauto’s in Hoogeveen terecht. Niet alleen voor compleet nieuwe rolstoelbussen, ook voor voordelige occasions! Ook kunnen er aanpassingen gemaakt worden aan bestaande bestelbussen, waardoor je jouw favoriete bus tot rolstoelbus om kunt laten toveren. De specialisten van Kikkert hebben ervaring met elke hulpvraag en kunnen je assisteren met elke wens voor jouw ideale voertuig!

Bekijk het huidige aanbod rolstoelbussen op de website. En staat jouw ideale bus er niet bij? Dan kun je ook een zoekopdracht uitzetten, waarbij Kikkert speciaal voor jou op zoek gaat naar het perfecte model.

Bekijk het aanbod rolstoelbussen bij Kikkert