Mensen die een nieuwbouwwoning hebben laten bouwen, zullen het herkennen: wat moet je met die kale, onafgewerkte muren? Rechtstreeks verven is geen optie, want elke soort verf trekt er als een spons in en geeft een vlekkerig effect. Nee: jouw nieuwe muren zul je op een andere manier moeten (laten) afwerken voor je met een verfkwast aan de slag kan. Stucen is prijzig, en glasweefselbehang geeft direct een reliëf waar je misschien niet op zit te wachten. Wat is dan het alternatief? Renovlies behang! In dit artikel geven we je 5 uitstekende redenen waarom je voor Renovlies zou moeten kiezen.

Wat is Renovlies behang eigenlijk?

Renovlies is een behangtype dat samengesteld is uit cellulose en textielvezels. Je kunt het gebruiken voor wandafwerking of renovatiewerkzaamheden; het maakt je muren glad en strak en bereidt het voor op andere afwerking. Door de stevige structuur is het belangrijk dat je secuur met Renovlies werkt: de meeste mensen laten dit dan ook uitvoering door een professional. Dit voorkomt dat je blijft zitten met zichtbare naden of andere oneffenheden.

Waarom Renovlies je beste optie is

Zit je met muren die dringend gerenoveerd of afgewerkt moeten worden, dan is Renovlies zonder meer de beste keuze. Waarom? Omdat het vele voordelen biedt boven het traditionele stucwerk of andere behangsoorten! Hieronder sommen we de belangrijkste pluspunten van Renovlies voor je op. Overtuig jezelf!

1) Betaalbaar

Met Renovlies krijg je waar voor je geld als het om wandafwerking gaat. Het plaatsen van Renovlies is relatief goedkoop: ten opzichte van stucen is het snel zo’n 30% voordeliger. Dat scheelt nogal! Het verschil zit hem niet alleen in het materiaal, maar ook in de plaatsing. Renovlies is namelijk veel sneller aangebracht dan stucwerk; als je dus naar manuren kijkt, is Renovlies ook veel voordeliger dan andere vormen van wandafwerking.

2) Strakke muren in een mum van tijd

De samenstelling van Renovlies zorgt voor een glad effect; het resultaat evenaart of overtreft zelfs het effect van stucwerk. Kleine oneffenheden in de muur worden geëgaliseerd door het behang en zelfs lichte scheuren in de muur kun je ermee wegwerken. Als het aangebracht wordt door een professional, kan je zelfs een volledig naadloze afwerking verwachten, waarin de overgangen tussen de banen totaal niet te zien is. Je muren afwerken met Renovlies is bovendien zó gepiept: er bestaat geen snellere manier!

3) Duurzamer dan andere behangsoorten

Waar ander behang nog wel eens gevoelig is voor krassen, stoten en scheuren, is Renovlies behang opgewassen tegen het leven van alledag. De stevige textuur zorgt dat het wel tegen een stootje kan! Met Renovlies kies je dus voor een wandafwerking waar je de komende decennia niet meer naar om hoeft te kijken. Spik en span!

4) Brandvertragend

Een veilig leven thuis natuurlijk ook van groot belang in je nieuwe huis. Daarom is het goed om te weten dat Renovlies ook nog eens brandvertragend werkt! Ontstaat er brand in huis, dan wakkert je behang dit niet verder aan en remt het de verspreiding van vlammen zelfs af.

5) Makkelijk naar wens af te werken

Nadat je Renovlies aan hebt laten brengen, wil je de muur natuurlijk een mooi kleurtje geven. En het goede nieuws is: op jouw nieuwe behang krijg je een fantastisch strak schilderresultaat met een minimale hoeveelheid verf! Natuurlijk kun je met het behang zelf ook een patroon of print aan laten brengen; jij werkt je muur af op de manier die jij wil.

Zijn er ook nadelen?

Om het mooiste effect te bereiken, is het wel handig dat Renovlies aangebracht wordt door een vakman. Heb je namelijk geen ervaring met dit materiaal, dan loop je het risico dat je het niet op de juiste manier aanbrengen en indirect zorgt voor plooien of een oneffen resultaat. Het enige nadeel dat wij kunnen ontwaren, is dus dat je budget vrij zal moeten maken voor een professional die je helpt met het aanbrengen van je Renovlies behang.

Laat jouw muren voorzien van Renovlies

Ben jij helemaal overtuigd van de voordelen van Renovlies, en wil je graag een specialist inhuren die je kan helpen met je wandafwerking? Schilderbedrijf Bults mag zichzelf dé Renovlies-specialist van Noord-Nederland noemen: met meer dan 20 jaar in het vak kunnen ze je helpen met alle klussen waar Renovlies behang bij komt kijken. Benieuwd wat ze voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje op hun site!